1998-2021

1998-2021 23 ΧΡΟΝΙΑ ΖΩΗΣ 23 ΧΡΟΝΙΑ ΠΡΟΣΦΟΡΑΣ ΚΑΙ ΔΡΑΣΗΣ ΚΑΙ ΣΥΝΕΧΙΖΟΥΜΕ..



Κοπή πίττας του Συλλόγου μας

Την πίτα του έκοψε ο Σύλλογος Ελεύθερων & Αυτόνομων Δυτών Νομού Φωκίδας «ΚΡΙΣΣΑΙΟΣ».

Ο σύλλογος πραγματοποίησε τον ετήσιο χορό του και την κοπή της Πρωτοχρονιάτικης πίττας την Παρασκευή 23 Γενάρη στο Γαλαξίδι. Ο πρόεδρος του συλλόγου Νίκος Σταντζούρης κατά τον χαιρετισμό του τόνισε: «Σας καλωσορίζουμε στην αποψινή μας εκδήλωση που τείνει να καθιερωθεί ως ετήσιος χορός των φίλων και μελών του Συλλόγου «ΚΡΙΣΣΑΙΟΣ».

Πριν σας γνωρίσω επιγραμματικά και συνοπτικά τις δραστηριότητες του Συλλόγου μας για το έτος 2008 θα ήθελα να κάνω μια μικρή παρένθεση και να αναφερθώ στην ίδρυση του Συλλόγου μας για να μας μάθουν τα νέα μέλη και οι φίλοι μας που παρευρίσκονται σήμερα κοντά μας.
Ο σύλλογος ιδρύθηκε το έτος 1998 από μια ομάδα νέων ανθρώπων που αγαπούσαν την θάλασσα την ελεύθερη και αυτόνομη κατάδυση, την ερασιτεχνική αλιεία τα ταχύπλοα σκάφη, τον εθελοντισμό και το περιβάλλον. Πήραμε την απόφαση και κάναμε πράξη τη σκέψη μας για την ίδρυση ενός Συλλόγου ο οποίος εκτός των άλλων ψυχαγωγικών δραστηριοτήτων θα ήταν και ένας Σύλλογος που θα είχε ως σκοπό των προβληματισμό για την ανάληψη τρόπων της προστασίας του θαλασσίου περιβάλλοντος και του ενάλιου πλούτου.
Είμαστε πλέον μέλη της Γενικής Γραμματείας Πολιτικής Προστασίας και συμμετέχουμε ώς εθελοντές όποτε προκύψει κίνδυνος απώλειας ζωής στη θάλασσα είτε από ναυάγιο είτε από οποιοδήποτε άλλο ατύχημα.
Επίσης συμμετέχουμε σε καταστάσεις εκτάκτων αναγκών (Πλημμύρες – έκτακτα καιρικά φαινόμενα – θαλάσσιες ρυπάνσεις κ.α) προσφέροντας εθελοντικά τις υπηρεσίες μας σε συνεργασία με τον αρμόδιο Φορέα της Πολιτικής Προστασίας της Νομαρχίας Φωκίδας.
Παράλληλα με τις εθελοντικές δραστηριότητες ο σύλλογός μας αποφάσισε σε Διοικητικό Συμβούλιο να μελετήσει και να συνομιλήσει με τους αρμόδιους φορείς του νομού και με Περιβαλλοντικές Οργανώσεις της περιφέρειας για την κατασκευή θαλάσσιων πάρκων ή κατασκευή Τεχνητών Υφάλων.
Κλείνοντας θα ήθελα να αναφερθώ σύντομα διότι θα ενημερωθείτε μέσω Δελτίου τύπου για τις δραστηριότητες του συλλόγου μας το έτος 2008:

1. την 18/5/08 τα μέλη του Συλλόγου μας (Γρίβας Ανδρέας – Γρίβας Ευθύμιος – Δροσόπουλος Τάσος – Ιορδάνοφ Πλάμεν – Περάμαντζης Νίκος – και ο ομιλών) συμμετείχαν σε εκδήλωση άσκησης έρευνας και διάσωσης που πραγματοποιήθηκε με πλήρη επιτυχία στον όρμο του Γαλαξιδίου από το Επιστημονικό Συμπόσιο «Ιατρική σε Αντίξοες συνθήκες» σε συνεργασία με το ΥΕΝΑΝΠ και τον Υφυπουργό κ. Πάνο ΚΑΜΜΕΝΟ.
2. Την 01/6/08 πραγματοποιήθηκε συμβολικός καθαρισμός του λιμένα Ερατεινής.
3. Την 15/6/08 πραγματοποιήθηκε από μέλη μας αυτόνομη κατάδυση στον όρμο Πούντα Γαλαξιδίου.
4. Την 21/6/08 πραγματοποιήθηκε συμβολικός καθαρισμός στον όρμο Αϊ Γιάννη και αλιευτικού καταφυγίου Κίρρας
5. Την 05/7/08 στα πλαίσια του εορτασμού της Ναυτικής Εβδομάδας πραγματοποιήθηκε συμβολικός καθαρισμός του Λιμένα Γαλαξιδίου σε συνεργασία με το Δήμο Γαλαξιδίου του Λιμενικού Σταθμού Γαλαξιδίου και του Λιμενικού Ταμείου Ν. Φωκίδας και της εταιρίας Γαλαξίδι Θαλάσσιες Καλλιέργειες Α.Ε.
6. την ίδια ημέρα 05/7/08 το μέλος του συλλόγου μας Δέτσικας Παναγιώτης σε συνεργασία με το Υπολιμεναρχείο Ιτέας συμμετείχε σε έρευνα και διάσωση κινδυνευόντων ατόμων στην Θάλασσα με επιτυχή αποτελέσματα.
Και τέλος την 14/9/08 ο σύλλογός μας πραγματοποίησε το αποχαιρετιστήριο Πάρτι του καλοκαιριού στον όρμο του Αγίου Βασιλείου και τον καθαρισμό της παραλίας.
Κλείνοντας αυτό τον σύντομο χαιρετισμό μας θα θέλαμε να σας γνωρίσουμε δύο νέους ανθρώπους, επιστήμονες, οι όποιοι ήρθαν στο Γαλαξίδι από την νότια Ιταλία, για να ασχοληθούν να μελετήσουν και να χαρτογραφήσουν την συμπεριφορά και την ζωή των δελφινιών. Οι νέοι αυτοί (Βιολόγοι) στο επάγγελμα θα παραμείνουν στον τόπο μας για μεγάλο χρονικό διάστημα και κατά διαστήματα θα δέχονται φοιτητές από όλο των κόσμο για να τους διδάσκουν την βιολογία των δελφινιών.
Θα ήθελα να ευχαριστήσω εκ μέρους του Συλλόγου τους:
Την κυρία Παντελεημονήτου Αθανασία για την προσφορά της στην αποπεράτωση της πλακόστρωσης του γραφείου μας.
Τον κύριο Καμμένο Ηλία για την αμέριστη συμπαράστασή του στις προσπάθειες του συλλόγου
Και τέλος τους Αδελφούς Παπαλέξη Γιώργο και Κώστα για την ευγενική προσφορά της βασιλόπιτας.
Στη συνέχεια θα προσφέρουμε ένα αναμνηστικό δώρο για την συνεργασία μας και την προσφορά σας στον σύλλογό μας.
Το δώρο είναι μια συλλογή από τα έργα του αείμνηστου – φίλου και ζωγράφου Στάθη Πετρόπουλου. Και δύο βιβλία ξένων συγγραφέων «Επιχείρηση ΚΙΟΤΟ» και «Εθελοντής Ναυαγός».
Την εκδήλωση τίμησαν με την παρουσία τους ο Νομάρχης Φωκίδας Νίκος Φουσέκης, ο Δήμαρχος Γαλαξιδίου Δρόσος Αγγουράς, ο Λιμενάρχης Ιτέας Αντιπλοίαρχος Λ.Σ Χρήστος Ψάρρης και οι νομαρχιακοί σύμβουλοι Αφροδίτη Παπαθανάση και Ευδοξία Κωλέττα.
Ευχόμαστε υγεία – και καλές αναδύσεις».

Στο τέλος της εκδήλωσης το φλουρί της πίτας έπεσε στο μέλος του Συλλόγου Γιώργο Κατσιλιέρη ο οποίος κέρδισε και ένα ψαροντούφεκο PATHOS 100αρι προσφορά του συλλόγου.
Στην λαχειοφόρο αγορά που πραγματοποιήθηκε τυχεροί ήταν για την τηλεόραση LG LCD 32’‘ ο Ναπολέων Μπαντελάς και για το GPS ο Ηρακλής Βαϊδάνης.

Από fokidanews