1998-2021

1998-2021 23 ΧΡΟΝΙΑ ΖΩΗΣ 23 ΧΡΟΝΙΑ ΠΡΟΣΦΟΡΑΣ ΚΑΙ ΔΡΑΣΗΣ ΚΑΙ ΣΥΝΕΧΙΖΟΥΜΕ..



ΚΑΘΑΡΙΣΜΟΣ ΑΛΙΕΥΤΙΚΩΝ ΚΑΤΑΦΥΓΙΩΝ ΜΑΡΑΘΙΑ ΚΑΙ ΓΛΥΦΑΔΑΣ

Πραγματοποιήθηκε με μεγάλη επιτυχία ο διπλός καθαρισμός στα Αλιευτικά καταφύγια Μαραθιά και Γλυφάδας. Τα υλικά που ανελκύστηκαν ήταν ρόδες, μπαταρίες, πλαστικά μπουκάλια, κουτάκια αλουμινίου, χαλιά, πετονιές, σχοινιά και διάφορα άλλα αντικείμενα. Ο βυθός και στα δύο καταφύγια ανακουφίστηκε και κυριολεκτικά ανάσανε μετά από τον όγκο των υλικών που απομακρύνθηκε. Αρωγός στην προσπάθειά μας αυτή στον Μαραθιά ήταν η     τ. κ. Μαραθιά, ο Πολιτιστικός & Μορφωτικός Σύλλογος Μαραθιά, ο Σύλλογος Επαγγελματιών Αλιέων « Η ΔΩΡΙΔΑ », και ο Σύλλογος Ερασιτεχνών Αλιέων Δωρίδος. Μεγάλη η συμμετοχή των νέων παιδιών και του Δημοτικού καθώς και του συλλόγου γονέων και κηδεμόνων. Όπως σε κάθε εθελοντική δράση έγινε ενημέρωση των νέων για  την προστασία του θαλάσσιου οικοσυστήματος του Κορινθιακού μας και τις δράσεις του συλλόγου μας.

 Στο Αλιευτικό Καταφύγιο της Γλυφάδας η κατάσταση του βυθού ήταν πολύ πιο απογοητευτική και με μεγαλύτερο όγκο, ιδίως μεγάλων αντικειμένων που εκτός από αυτά που αναφέρονται παραπάνω ανελκύστηκαν και 4 βάρκες που είχαν βουλιάξει αρκετό καιρό και προκαλούσαν πολλά προβλήματα και άσχημη εικόνα στο βυθό. Αρωγοί στην δεύτερη χρονικά προσπάθεια ήταν η τ.κ. Γλυφάδας, ο Εκπολιτιστικός Σύλλογος Γλυφάδας, ο Σύλλογος Γονέων και Κηδεμόνων Γλυφάδας, ο Σύλλογος Επαγγελματιών Αλιέων «Η ΔΩΡΙΔΑ» και ο Ερασιτεχνικός Αλιευτικός και Ναυταθλητικός ΄Ομιλος Γλυφάδας « Ο ΓΛΑΡΟΣ ». Τα νέα παιδιά κατέκλυσαν το αλιευτικό καταφύγιο και παρόλο που τα αντικείμενα ήταν ογκώδη και βαριά ένωσαν τις δυνάμεις τους μαζί μας και το αποτέλεσμα που επιτεύχθηκε αποτυπώνεται στις εικόνες που ακολουθούν. Σε όλη μας την φετινή προσπάθεια ο Δήμος Δωρίδας υπήρξε συμπαραστάτης και η συνεργασία με το σύλλογό μας υπήρξε άψογη, έφερε ουσιαστικά αποτελέσματα και ευχαριστούμε θερμά τον Δήμαρχο κο Γεώργιο Καπεντζώνη. Ευχαριστίες επίσης και στον Λιμενικό Σταθμό Ναυπάκτου για την συνεργασία.  


                                                              ΜΑΡΑΘΙΑΣ




















 ΓΛΥΦΑΔΑ

















ΚΑΘΑΡΙΣΜΟΣ ΑΛΙΕΥΤΙΚΟΥ ΚΑΤΑΦΥΓΙΟΥ ΑΓΙΩΝ ΠΑΝΤΩΝ

Πραγματοποιήθηκε με επιτυχία ο προγραμματισμένος καθαρισμός του Αλιευτικού καταφυγίου των Αγίων Πάντων Τα μέλη του συλλόγου μας με την βοήθεια κατοίκων της περιοχής και νέων παιδιών ένωσαν τις δυνάμεις τους και έφεραν εις πέρας ένα  πολύ δύσκολο έργο καθώς η εικόνα του βυθού για ένα μικρό αγκυροβόλιο όπως αυτό ήταν πολύ άσχημη. Μεγάλες ποσότητες από διάφορα υλικά, ιδίως λάστιχα και μπαταρίες, γέμισαν τις σακούλες και ανακούφισαν ένα μεγάλο μέρος του βυθού. Επίσης ανελκύστηκαν μπουκάλια, πλαστικά, χαλιά, άγκυρες, καλώδια, σωλήνες και διάφορα άλλα αντικείμενα. Θέλουμε να ευχαριστήσουμε την τ.κ Αγίων Πάντων, τον Εκπολιτιστικό ΣύλλογοΑγίων Πάντων "Οι Φίλοι", το Υπολιμεναρχείο Γαλαξιδίου και τους κατοίκους για την ενεργή συμμετοχή τους. Η προσπάθεια των νέων παιδιών που φορώντας μάσκες και αναπνευστήρες έδωσαν ουσιαστική βοήθεια στους αυτοδύτες του συλλόγου μας ήταν εντυπωσιακή.   Αξίζουν πολλά συγχαρητήρια στους εθελοντές που ανταποκρίθηκαν στο κάλεσμα μας και έδωσαν όπως πάντα τον καλύτερό τους εαυτό.



















ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ ΓΙΑ ΚΑΘΑΡΙΣΜΟΥΣ ΛΙΜΕΝΩΝ

Ο σύλλογος θα πραγματοποιήσει καθαρισμούς Λιμένων και Αλιευτικών Καταφυγίων σύμφωνα με το εξής πρόγραμμα.

Παρακευή 26 Ιουλίου καθαρισμός Αλιευτικού Καταφυγίου ΑΓΙΩΝ ΠΑΝΤΩΝ 










Δευτέρα 29 Ιουλίου καθαρισμός Αλιευτικού Καταφυγίου ΜΑΡΑΘΙΑ και εν συνεχεία λιμένα ΓΛΥΦΑΔΑΣ














Παρακαλούμε τα μέλη μας να ενημερώσουν για την συμμετοχή τους.

                                                         Εκ του Δ.Σ

Tο μονοπάτι του Ροφού

Πολλές φορές καθώς περνούσαμε με σκάφος ανάμεσα στα νησάκια Άγιος Κωνσταντίνος και Άγιος Αθανάσιος βλέπαμε να ξεχωρίζει ανάμεσα στη φυκιάδα και στην άμμο σε μικρό βάθος ένα μονοπάτι. Από συζητήσεις που είχαν προηγηθεί κάποιοι μας είπαν πως ένωνε τα δύο νησάκια και οι κάτοικοι περπατούσαν πάνω σε αυτό. Στην τελευταία καταδυτική εξόρμηση του Σαββάτου βιντεοσκοπήσαμε το θαλάσσιο πλέον μονοπάτι που βρίσκεται σε μικρό βάθος από την επιφάνεια. Στο δεύτερο βίντεο μπορείτε να δείτε με προσοχή ένα ξεχασμένο είδος για κάποιους στον Κρισσαίο Κόλπο ένα ροφό που μας παρατηρεί και καθώς πλησιάζουμε επιστρέφει γρήγορα στην ασφάλεια του βράχου που έχει σαν φωλιά του.




ΥΠΟΒΡΥΧΙΟΣ ΚΑΘΑΡΙΣΜΟΣ ΣΤΑ ΤΡΟΙΖΟΝΙΑ

Πραγματοποιήθηκε με επιτυχία ο καθαρισμός  του αγκυροβολίου τουριστικών σκαφών και αλιευτικού καταφυγίου του νησιού Τροιζόνια. Τα μέλη του συλλόγου μας με την βοήθεια κατοίκων της ευρύτερης περιοχής και νέων παιδιών ένωσαν τις δυνάμεις τους και έφεραν εις πέρας ένα  πολύ δύσκολο έργο καθώς η εικόνα του βυθού ήταν κυριολεκτικά δραματική. Μεγάλες ποσότητες από διάφορα υλικά, ιδίως λάστιχα και μπαταρίες, γέμισαν τις σακούλες και ανακούφισαν ένα μεγάλο μέρος του βυθού. Η φυσική ομορφιά του νησιού είναι αδιαμφισβήτητη και στόχος της εθελοντικής μας δράσης είναι να παραμείνει και να διατηρηθεί. Ενθαρρυντικό στοιχείο η ευαισθητοποίηση των κατοίκων και ειδικά των νέων παιδιών που μας έδωσαν την ελπίδα ότι με κοινή προσπάθεια το μέλλον του Κορινθιακού μας θα είναι καλύτερο. Θέλουμε να ευχαριστήσουμε για την συνεργασία το Δήμο Δωρίδος, την Τοπική κοινότητα Τροιζονίων, το Λιμενικό Σταθμό Ναυπάκτου και το Σύλλογο γονέων και κηδεμόνων. Αξίζουν πολλά συγχαρητήρια στους εθελοντές που ανταποκρίθηκαν στο κάλεσμα μας και έδωσαν όπως πάντα τον καλύτερό τους εαυτό.