1998-2018

1998-2018 20 ΧΡΟΝΙΑ ΖΩΗΣ 20 ΧΡΟΝΙΑ ΠΡΟΣΦΟΡΑΣ ΚΑΙ ΔΡΑΣΗΣ ΚΑΙ ΣΥΝΕΧΙΖΟΥΜΕ..ΚΑΘΑΡΙΣΜΟΣ ΑΛΙΕΥΤΙΚΩΝ ΚΑΤΑΦΥΓΙΩΝ ΜΑΡΑΘΙΑ ΚΑΙ ΓΛΥΦΑΔΑΣ

Πραγματοποιήθηκε με μεγάλη επιτυχία ο διπλός καθαρισμός στα Αλιευτικά καταφύγια Μαραθιά και Γλυφάδας. Τα υλικά που ανελκύστηκαν ήταν ρόδες, μπαταρίες, πλαστικά μπουκάλια, κουτάκια αλουμινίου, χαλιά, πετονιές, σχοινιά και διάφορα άλλα αντικείμενα. Ο βυθός και στα δύο καταφύγια ανακουφίστηκε και κυριολεκτικά ανάσανε μετά από τον όγκο των υλικών που απομακρύνθηκε. Αρωγός στην προσπάθειά μας αυτή στον Μαραθιά ήταν η     τ. κ. Μαραθιά, ο Πολιτιστικός & Μορφωτικός Σύλλογος Μαραθιά, ο Σύλλογος Επαγγελματιών Αλιέων « Η ΔΩΡΙΔΑ », και ο Σύλλογος Ερασιτεχνών Αλιέων Δωρίδος. Μεγάλη η συμμετοχή των νέων παιδιών και του Δημοτικού καθώς και του συλλόγου γονέων και κηδεμόνων. Όπως σε κάθε εθελοντική δράση έγινε ενημέρωση των νέων για  την προστασία του θαλάσσιου οικοσυστήματος του Κορινθιακού μας και τις δράσεις του συλλόγου μας.

 Στο Αλιευτικό Καταφύγιο της Γλυφάδας η κατάσταση του βυθού ήταν πολύ πιο απογοητευτική και με μεγαλύτερο όγκο, ιδίως μεγάλων αντικειμένων που εκτός από αυτά που αναφέρονται παραπάνω ανελκύστηκαν και 4 βάρκες που είχαν βουλιάξει αρκετό καιρό και προκαλούσαν πολλά προβλήματα και άσχημη εικόνα στο βυθό. Αρωγοί στην δεύτερη χρονικά προσπάθεια ήταν η τ.κ. Γλυφάδας, ο Εκπολιτιστικός Σύλλογος Γλυφάδας, ο Σύλλογος Γονέων και Κηδεμόνων Γλυφάδας, ο Σύλλογος Επαγγελματιών Αλιέων «Η ΔΩΡΙΔΑ» και ο Ερασιτεχνικός Αλιευτικός και Ναυταθλητικός ΄Ομιλος Γλυφάδας « Ο ΓΛΑΡΟΣ ». Τα νέα παιδιά κατέκλυσαν το αλιευτικό καταφύγιο και παρόλο που τα αντικείμενα ήταν ογκώδη και βαριά ένωσαν τις δυνάμεις τους μαζί μας και το αποτέλεσμα που επιτεύχθηκε αποτυπώνεται στις εικόνες που ακολουθούν. Σε όλη μας την φετινή προσπάθεια ο Δήμος Δωρίδας υπήρξε συμπαραστάτης και η συνεργασία με το σύλλογό μας υπήρξε άψογη, έφερε ουσιαστικά αποτελέσματα και ευχαριστούμε θερμά τον Δήμαρχο κο Γεώργιο Καπεντζώνη. Ευχαριστίες επίσης και στον Λιμενικό Σταθμό Ναυπάκτου για την συνεργασία.  


                                                              ΜΑΡΑΘΙΑΣ
 ΓΛΥΦΑΔΑ

Δεν υπάρχουν σχόλια: