1998-2021

1998-2021 23 ΧΡΟΝΙΑ ΖΩΗΣ 23 ΧΡΟΝΙΑ ΠΡΟΣΦΟΡΑΣ ΚΑΙ ΔΡΑΣΗΣ ΚΑΙ ΣΥΝΕΧΙΖΟΥΜΕ..



ΕΤΟΙΜΑΖΟΝΤΑΙ ΤΑ ΠΡΩΤΑ ΚΑΤΑΔΥΤΙΚΑ ΠΑΡΚΑ




Ετοιμάζονται τα πρώτα καταδυτικά πάρκα


Το ερχόμενο καλοκαίρι αναμένεται να λειτουργήσουν στη χώρα μας τα δύο πρώτα καταδυτικά πάρκα, με τις διαδικασίες για τη θεσμοθέτηση τους να έχουν ξεκινήσει από τους αρμόδιους φορείς.
Ήδη συγκροτήθηκε 15μελής επιτροπή με τη συμμετοχή εκπροσώπων από τα συναρμόδια υπουργεία και την Τοπική Αυτοδιοίκηση προκειμένου, σε τρεις μήνες από τώρα, να είναι έτοιμη η απόφαση του υπουργείου Περιβάλλοντος που θα καθορίζει τις περιοχές δημιουργίας αυτών των πάρκων, καθώς και τους όρους και τις προϋποθέσεις λειτουργίας τους.
Ο καταδυτικός τουρισμός αποτελεί έναν τομέα ιδιαίτερα ποιοτικό καθώς ελκύει άτομα που θεωρούνται υψηλού οικονομικού και μορφωτικού επιπέδου. Αριθμεί περισσότερους από 8 εκατομμύρια τουρίστες παγκοσμίως, εκ των οποίων τα 4 εκατομμύρια βρίσκονται στην Ευρώπη.

Μεγάλο ενδιαφέρον για την ανάπτυξη καταδυτικού πάρκου εκδηλώνεται από τον Δήμο Χανίων ενώ συζητείται η δημιουργία αντίστοιχου στον χώρο του υφιστάμενου θαλάσσιου πάρκου των Σποράδων. Στο τραπέζι των συζητήσεων, βρίσκεται η ίδρυση πάρκου και στην Πύλο, στο Πόρτο Χέλι και στην αρχαία Συκεώνα, κοντά στην Κόρινθο.

Δεν υπάρχουν σχόλια: