1998-2021

1998-2021 23 ΧΡΟΝΙΑ ΖΩΗΣ 23 ΧΡΟΝΙΑ ΠΡΟΣΦΟΡΑΣ ΚΑΙ ΔΡΑΣΗΣ ΚΑΙ ΣΥΝΕΧΙΖΟΥΜΕ..



Ενημέρωση μαθητών Λυκείου Ιτέας στα πλαίσια Περιβαλλοντικών Προγραμμάτων για τον Κορινθιακό.

Σε συνεργασία με το Λύκειο Ιτέας παρουσιάστηκε ένα βίντεο περίπου 15 λεπτών, το οποίο περιελάμβανε ένα μέρος της υποβρύχιας ζωής στον Κορινθιακό Κόλπο καθώς και δραστηριότητες του συλλόγου για την προστασία του θαλάσσιου περιβάλλοντος, καθαρισμοί λιμανιών και ανελκύσεις διχτυών.
 Οι μαθητές μας έθεσαν ερωτήσεις σχετικές με τη λειτουργία του συλλόγου, τους άξονες δραστηριοποίησης, τα προβλήματα του Κορινθιακού, τις προτάσεις μας για αυτά, τις επιπτώσεις αυτών στις οικονομικές δραστηριότητες και στα έσοδα των τουριστικών επιχειρήσεων και με ποιο τρόπο μπορεί η σχολική κοινότητα να βοηθήσει προς αυτές τις προτάσεις-κατευθύνσεις. Ακολούθησε συζήτηση με τους μαθητές και τους καθηγητές του περιβαλλοντολογικού προγράμματος και υποσχεθήκαμε ότι θα τους επισκεφτούμε ξανά.
 Ο σύλλογός μας θα συνεχίσει τις ενημερώσεις των σχολείων της περιοχής προβάλλοντας τα αρνητικά της ανθρώπινης παρέμβασης στο θαλάσσιο περιβάλλον του Κορινθιακού προτείνοντας λύσεις μέσα πάντα από εποικοδομητικές αναλύσεις και προτάσεις με όλους τους πολίτες και τους φορείς.







Δεν υπάρχουν σχόλια: